Kneippbrød Skriv ut oppskriften

3 brød

5 g gjær
1 l lunkent vann
2 ss olje
2 ts salt
1 kg sammalt hvete, grov
1/2 siktet rugmel


Løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet.
Tilsett oljen.
Bland de to meltypene med saltet.
Tilsett litt av væsken og lag en liten tynn røre midt i melet før gjæren og resten av væsken tilsettes.
Arbeid deigen godt. Den skal bli seig og fin.
Dekk til med plast og sett den et lunt sted til hevning, ca 45 minutter.
Ha deigen ned på bakebordet. Del den i tre emner som formes til avlange brød eller ha deigen i 3 former à 1 1/2 liter.
Dekk brødene til og la dem heve ca 30 minutter.
Stek brødene nederst i ovnen ved 200°C i ca 1 time. Brødene kan stekes på bakeplate eller i former.

(Matkultur i Norden - en kokbok, 1999. Publisert av Nordisk samarbetskommitté för hushållsundervisning)
Du finner denne oppskriften igjen på: http://tradisjoner.no/oppskrift798.html