tradisjoner og tradisjonsmat
 Hjem
D’er inkje tre så reint det ei har ein kvist.       
Gå nederst på siden




















OPPSKRIFT

Lagt inn den 18.10.2002
Sendt inn av Magnus Thor Magnusson
Print ut oppskriften Send denne oppskriften til en bekjent
Hvalkarbonader


1 kg hvalkjøtt
2 ts salt
2 ss potetmel
2 store løk
2-3 dl vann
pepper etter smak
muskatnøtt?


Framgangsmåte:
Kjøtt, salt og løk kvernes i to omganger på kjøttkvern. Bruk mellomstor hullskive.
Rør inn litt vann, spe sakt slik at det arbeides godt inn. Tilsett litt peper, og muligens muskatnøtt.
Form deigen til jevnt støre kaker som stekes pent brune. Serveres med stekt løk, kokte poteter, grønnsaker og sjysaus.

(Nils Harald Moe, Tradisjonsmat fra Nord, Tromsø, 2001)
Antall treff: 3522
Flere oppskrifter fra denne kategorien

Søk i over 200 norske nyhetskilder hos Kvasir.

Besøk ABC Matoppskrifter
Valid HTML 4.01! © Magnús Þór Magnússon 2002 - 2005 Gå øverst på siden