tradisjoner og tradisjonsmat
 Hjem
D’er uvandt å ausa der det sig att-i.       
Gå nederst på siden




















OPPSKRIFT

Lagt inn den 3.06.2003
Sendt inn av Magnús Þór Magnússon
Print ut oppskriften Send denne oppskriften til en bekjent
Firkornbrød


4 dl byggmel
4 dl havremel eller havregryn
8 dl rugmel
8 dl siktet hvetemel
100 g gjær
13 dl vann
1 dl olje
salt


(4 store brød)

Byggryn legges i bløt natten over. Gi grynene gjerne et oppkok før deigen lages. Bruk kokevannet i brøddeigen. Avkjøles til fingervarmt for ikke å drepe gjæren.

Rør ut gjær, olje og salt i lunkent vann i bakebollen. Ha i mel og gryn og elt til smidig deig. La deigen heve i bollen til dobbel størrelse. Etterhev på stekeplate eller i brødformer. Stek ved 210 C i ca 1 time. Disse brødene er meget holdbare.

Antall treff: 2639
Flere oppskrifter fra denne kategorien

Søk i over 200 norske nyhetskilder hos Kvasir.

Besøk ABC Matoppskrifter
Valid HTML 4.01! © Magnús Þór Magnússon 2002 - 2005 Gå øverst på siden